Toyota Prius 2019

Toyota Prius 2019

Първият сериен Приус слиза от конвейра на 10.12.1997г. Това е първото поколение на този модел (NHW10 или Приус 10). Болшинството от тях все още са в движение. Това поколение е продавано само на острова т.е. в Япония. Следващото поколение (NHW11) външно не се отличава от (NHW10), но е коренно различен отвътре. Започват продажби и Европа. Това поколение претърпява множество подобрения спрямо (NHW10), но и получава няколко нови части в някои системи със съществени дефекти.

През 2003 Японците вече са си НАУЧИЛИ уроците и пускат в производство ВЕЧНИЯ АВТОМОБИЛ – TOYOTA PRIUS 20 (NHW20) (Това е пълното наименование на автомобила). Това вече е съвсем друг автомобил. Само за 6 години Тойота постигат това, което никой от останалите грандове не успява да постигне за десетилетия. Този автомобил е толкова СЪВЪРШЕН, че дори и след 50 години ще има голямо количество от тях, които още ще се движат по пътищата. През 2006 г. излиза феслифт на модела. В него има предимно дребни козметични промени. Ще се запитате защо? Ами, защото няма какво да се подобрява.

През 2009г. на света се появява Toyota Prius ZVW30. Приус 30 притежава коренно различен външен вид, по-красив е, нов ДВГ, същата скоростна кутия, но с нови по-мощни електродвигатели и напълно нов интериор. Като тези нововъведения си имат своите предимства, но и водят до някои недостатъци. По голямата част от тези недостатъци са отстранени при фейслифта на модела.

Тойота Prius 2 се радва на огромна популярност в много страни по света. За различните страни се продава с различно оборудване. Японските версии са 4: S, S-Touring, G и G-Touring.

Автомобилите за САЩ имат разновидност на оборудване с означение Toyota Prius 2 – Package # [номер на оборудване от 1 до 9] и колкото по-голямо е числото, толкова по-богато е оборудването.

Какви са вариантите на Toyota Prius 2 за Европа

Има 4 основни варианта:

  1. Entry
  2. Business
  3. Park Assist
  4. Executive

Като към всеки вариант може да бъде добавена всяка опция като екстра с едно малко изключение.

В оборудването на Toyota Prius 2 – Entry не се поддържат форматите  mp3 / wma и няма аудио вход AUX. И се получава следната картина. В абсолютно всеки автомобил в Европа има:

Автоматичен контрол на стабилността (VSC), антиблокираща система (ABS), въздушни възглавници – предни, странични и задни, ел. разпределяне на спирачното усилие (EBD), система за динамична устойчивост, система за защита от пробуксуване (TRC), система за контрол на спускането, система за подпомагане на спирането (Break Assist), Auto Start Stop function, бордкомпютър, датчик за светлина, ел. огледала, ел. стъкла, ел. усилвател на волана, регулиране на волана, мултифункционален волан, климатроник, централно заключване, Печка – електрическа, Подгряване на предното стъкло, стерео уредба, филтър за твърди частици, регулиране на шофьорската седалка по височина, олекотени магнезиеви джанти 16”, ключ EV (електромобил), задна чистачка с пръскалки, задни светлини за мъгла.

Освен всичко това всички Toyota Prius 2 за Швеция и Норвегия имат подгряване на седалките и огледалата, подгряване на двигателя и купето от мрежата 220 V, зимни гуми с джанти, а за останалата част от Европа всичко това се явява допълнителна екстра.

Какво представлява Toyota Prius 2 – Entry

Той е с най-бедното оборудване от всички и няма нищо от описаните по долу екстри.

Toyota Prius 2 - Entry

Toyota Prius 2 – Entry

Toyota Prius 2 - Entry

Toyota Prius 2 – Entry

Какво е допълнителното оборудване на Toyota Prius 2 – Business

Предни фарове за мъгла, дисплей с висока разделителна способност, безключов достъп и палене (Keyless Go), автопилот – cruise control, аудио система JBL (CD-changer с 6 диска с MP3/WMA + цифров усилвател + 9 тонколони + вход AUX).

Toyota Prius 2 - Business

Toyota Prius 2 – Business

Toyota Prius 2 - Business JBL

Toyota Prius 2 – Business JBL в разглобен вариант

Toyota Prius 2 - cruise control

Toyota Prius 2 – cruise control

www.facebook.com/Priuschatbg

инж. Пламен Пеев

+359 877 05 34 34

en_GBEnglish