Тойота Приус хибрид

Тойота Приус мнения, препоръки, тестове

Защо да си купим Тойота Приус – мнения, препоръки, тестове ? Когато кажем хибриден автомобил, почти винаги го свързваме с Тойота Приус. Наскоро бях в Русия и видях доста такива коли на 10 и повече години. И то при условие, че бензинът там струва под 1 едно левче. Голямо удобство е в градски условия от гледна точка на разход на гориво, удобство и начин на управление. Може да се каже, че това е един чудесен вариант за дамска или семейна кола. Този автомобил може да се управлява от едно 5 годишно дете, стига да успее да стигне до педала на спирачката. Да, няма грешка, за да подкарате Приуса не е необходимо да натискате на педала за газ. Единственото условие да го запалите е да натиснете спирачката. След това се кара само с ръце. Няма нужда от превключване на скорости. Скоростната кутия на Всички хибридни модели на Тойота се нарича СИНЕРДЖИ ДРАЙВ. Това е скоростна кутия от съвсем ново поколение и предполагам, че никога няма да я видим в никоя друга марка автомобили. Причината за това е патентът на Тойота. За да го ползва някой друг се искат баснословни суми. А това е така, защото това устройство ще работи повече от 1 МИЛИОН километра без никакво обслужване освен смяна на масло. Освен това целият автомобил е произведен така, че да се кара 1 млн километра без ремонт, освен смяна на консумативи. Развитието на Тойота Приус през последните години е очевидно, щом при първите модели пробега на ток е едва 3 км., то моделите след 2012 година говорим за фантастичните 20 км.

Но това не е всичко. С тази японска кола вече може да достигнете 80-100 км/ч само на ток, което си е истински успех. Новите никелови батерии вече може да се заредят само за 3 часа. За тези от вас, които все още се чудят дали да си купят хибриден автомобил ще кажем някои специфики, които е добре да знаят. Например ако карате по стръмен наклон и индикатора ви показва, че имате ток за 15 км, това не означава, че бензиновия двигател няма да се включи като помощник за допълнително мощност.

Мнения и анализи за Тойота Приус

Средният разход бензинов еквивалент е около 4,3 л/100 км. в градски условия. Ако направим една груба сметка ще се окаже че на година спестяваме около 2000 лева, което моментално оправдава по-високата начална цена. С други думи казано след петата година сте си на реална далавера. Общия пробег на моделът Тойота Приус20 с наличния бензин  е 870 км. Тези от вас, които имат достатъчно километри с тази кола знаят в какъв режим да си настроят автомобила.

Тойота Приус интериор

Тойота Приус режими на работа в градски услови

Ако изберете “EV” режим, колата ще потегля от самото начало на ток, но пробега в километри ще е значително по-малък в сравнение със стандартния режим. Новият Приус е с впечатляващ вътрешен дизайн и ниска ходова позиция, а плавния преход EV режим към режим бензинов двигател е интуитивно, точно в този момент когато имате нужда от него. Дори да си закупите Тойота Приус20 II втора ръка, не бива да се притеснявате. Произведени са в периода 2004-2009 година , но са абсолютно надеждни, без никакви дефекти.

Последните тестове показват, че това е един надежден автомобил, практичен и удобен в градски условия. Като известен недостатък може само да добавим липсата на динамика в завоите. Като цяло каросерията на Toyota Prius е изработена висококачествено и предоставя пълна безопасност на пътниците, която ПРЕВЪЗХОЖДА другите бензинови и дизелови коли. В Русия тази кола я наричат КАПСУЛА ЖИЗНИ. Сами можете да си отговорите защо. Който веднъж седне в ТОЙОТА ПРИУС никога повече няма да помисли за друга кола, освен ако може да си позволи ферари или нещо подобно. Като заключение може  да допълним опазването на околната среда с ниско ниво на въглеродни емисии и безшумен  EV режим .

Save

Save

en_GBEnglish