Toyota Prius NHW20

Toyota Prius NHW20 преди фейслифт

Значителни промени са направени в интериора на новата подобрена Toyota Prius. Тапицерията и изработката създават визия за по-качествен интериор.

 

Toyota Prius NHW20 преди фейслифт

Toyota Prius NHW20 преди фейслифт

Основните повърхности на таблото сега имат по-мека структура и стават по-тъмни. Тапицерията се издига до горния ръб на вратата отпред и отзад. Цветът на тапицерията на седалките се е променил, а текстурата на тъканта е подобрена.

 

Toyota Prius NHW20 преди фейслифт

  • Нов дизайн отвън.
  • По – изчистен дизайн на решетката.
  • Нов външен вид на предните светлини и стоповете.
  • Четири нови цвята.

Новата, подобрена Toyota Prius е лесна за разпознаване по актуализирания си вид, създавайки по – изтънчено впечатление.
Дизайнът на предната решетка е променен – върху нея се появяват хромирани вложки. Има нов спойлер, който едновременно подобрява аеродинамиката при висока скорост и същевременно създава запомнящ се външен вид.

Външният вид на фаровете се променя леко и сега те изглеждат по-модерни. Върху удължените части на фаровете се нанася безцветно матово покритие, а под пътепоказателя е монтирана вътрешна леща. Отзад, в дизайна на стоповете се използват хромирани корнизи, а вместо черен фон се използва бял цвят на стоп светлоотражателя и червена светлина за увеличаване на привлекателността.

Toyota Prius NHW20 преди фейслифт

Toyota Prius NHW20 - S-l500

Toyota Prius NHW20 – S-l500 без JBL

За новия Prius се предлагат осем цвята, от които четири са нови (сребърен ултра, червен Барселона, зелен опал и пепеляво сив).
Подобрено е качеството на интериора. Новите повърхности и текстури ви позволяват да усетите качеството. Може да се поръча кожена тапицерия. Повишен комфорт за пътниците на задната седалка. И за да се увеличи комфортът на колата можем да си изберем екстра тапицерията на седалките и волана да е от естествена кожа. Тази опция като допълнение включва и тапицерия на централната конзола със синтетична кожа.

Toyota Prius NHW20 преди фейслифт

В новия Prius задните седалки са много по-удобни. Ширината на седалката и основната част на облегалката на седалката се увеличава с 50 мм, а благодарение на новата форма на възглавницата на задната седалка нивото на бедрото се снижава с 6 мм. По този начин се увеличава пространството на нивото на бедрата и над главата на пътниците на задната седалка. Динамиката на автомобила също се е подобрила.
Повишена е твърдостта на шасито за подобряване на управлението. Усъвършенстваните амортисьори създават повече комфорт. Управлението става по-отзивчиво.
Отделните системи са променени в новия Prius в сравнение с модела от 2004 г .: Твърдостта на шасито е увеличена, за да се увеличи стабилността. Окачването е коригирано, за да се увеличи комфортът при шофиране. Повишена е чувствителността на волана, за да се подобри кормилното управление. Определени промени са направени и в аеродинамиката. Те увеличават стабилността при високи скорости.
Твърдостта на шасито се повишава с поставянето на допълнителни стабилизиращи планки при монтажа на задното окачване. Направени са и промени в дизайна на задната страна и напречните щанги.
Освен това на задното окачване се е променила настройката на втулките на корекцията на сходимост, което подобрява подравняването на колелата, а новите амортисьори увеличават комфорта при шофиране.

Toyota Prius NHW20 - S-l500

Toyota Prius NHW20 – S-l500 без JBL

Настройките в компютърния блок за управление на електрическия усилвател на волана са променени, за да осигурят на водача по-добро усещане за пътя, а стойките на волана са направени по-твърди, за да се увеличи точността на реакцията. Инсталирани са по-твърди лети джанти. Те по-ясно реагират на промяна в посоката на движение.
Аеродинамиката на каросерията е подобрена с нова защитна кора на двигателя отдолу, нов преден спойлер и нови аеродинамични части на задните гуми. Те подобряват въздушния поток около тях.

Новият PRIUS 20 e образец на новаторските технологии. Той получава нов уникален интелигентен асистент при паркиране (IPA) – буквално автомобилът се паркира сам. Усъвършенствана е навигационната система, която вече е на DVD. Новият PRIUS 20 се сдобива и с нова аудио акустична система от най – високо качество – JBL.

Следва продължение:

Categories: Статии

en_GBEnglish