TOYOTA PRIUS 2

TOYOTA PRIUS 2

TOYOTA PRIUS 2

В оборудването на Toyota Prius 2 – Park Assist

допълнително към Business е добавено още:

Гласово управление, камера за заден ход + автопаркиране, навигационна система GPS за Европа, bluetooth . Но изчезва аудио системата JBL остава стандартното аудио 1 CD с поддръжка на  MP3/WMA, вход  AUX и 6 тонколони без допълнителен усилвател.

Toyota Prius 2 - Park Assist

Toyota Prius 2 – Park Assist

Park Assist Видео https://www.youtube.com/watch?v=2IfVpAnCphU

Оборудването в Toyota Prius 2 – Executive

се различава от Park Assist с липсата на камера за заден ход и автопаркиране, но има аудио системата JBL и 9 тонколони. Разликата с и без JBL е огромна и който желае можем да я демонстрираме в сервиза в Русе.

TOYOTA PRIUS 2 GPS

TOYOTA PRIUS 2 GPS

Камера за заден ход може да се постави допълнително към всеки един Приус, но функцията автопаркиране е единственото нещо, което го има само в Park Assist и не може да се монтира допълнително.

Освен основните 4 класа на оборудване съществуват и някои допълнителни като:

Toyota Prius 2 – Business+ (Бизнес Плюс), различава се от Business с наличието на пълен мултифункционален волан (както на Executive). Бутоните в дясната част на волана не са действащи, но могат да бъдат използвани за различни допълнителни функции. Това ниво на оборудване се среща много рядко.

Допълнителни екстри към всеки клас на оборудване на Toyota Prius 2:

  • кожен салон
  • система против кражба (Defa, Cobra),
  • багажник на покрива със стойките.

Как да определим оборудването по снимка?

Ето и няколко признака по които можем да определим коя версия Toyota Prius 2 е автомобилът, който гледаме.

Toyota Prius 2 - Steering Wheel

Toyota Prius 2 – Steering Wheel

  1. Първи признак – В лявата част на волана бутоните са еднакви за всичките модели на Toyota Prius 2, но разликата е в копчетата в дясната част на мултифункционалния волан. В оборудването на Entry и Business там има само един кръгъл блок с копчета долу вдясно. В оборудването на Park Assist и Executive допълнително се появява и внушителен блок копчета над кози кръг (MAP, Info, Гласово управление и Управление на телефон).
  2. Втори признак – ръчка за управление на cruise control. Намира се на волана долу вдясно под управлението на чистачките. Нея я има във всичките нива на оборудване освен  Entry.
  3. Трети признак – копчетата около дисплея. В оборудването на Entry и Business има 4 копчета – по две от двете страни. В оборудването на Park Assist и Executive вече има 7 копчета – 4 в ляво и 3 вдясно.
  4. Четвърти признак – музика (основно устройство). На автомобилите с Business и Executive е монтирана аудио уредба JBL със CD чейнджър за 6 диска. Вляво е разположен бутонът LOAD за зареждане на поредния диск, а вдясно копчето за изваждане.
  5. Пети признак – в оборудването на Entry и Park Assist е монтирана обикновена стереоуредба с 1 CD, като mp3/wma се поддържа само в Park Assist. При нея отсъстват номерата на дисковете и вместо бутон Load в лявата част се намира бутона PWR.
  6. И накрая последния признак различаващ Park Assist от всички останали – наличие на бутон за автопаркиране. Намира се в лявата част на таблото до бутоните EV и коригирането на фаровете, които ги има във всички варианти.

www.facebook.com/Priuschatbg

инж. Пламен Пеев

+359 877 05 34 34

en_GBEnglish