ТЕСЛА започва да приема поръчки за МОДЕЛ 3, които ще бъдат произведени в Китай

Осведомени източници в Поднебесната империя съобщиха, че ТЕСЛА започва да приема поръчки за МОДЕЛ 3, които ще слезнат от конвейра на Gigafactory в Шанхай. Стойноста на автомобила с базово оборудване ще е около 47000 $. Тук е необходимо да кажем, че внасяните от САЩ електромобили Тесла Модел 3 са с 13 % по-скъпи от местното производство. Произвежданите в Китай Тесла Модел 3 ще имат  пробег 460 км с едно зареждане. Първите електромобили Тесла Модел 3 се очаква да слезнат от конвейра след 6-9 месеца.

Тесла Модел 3

Производството на автомобили на място позволява да се избегнат митата, с които се облагат вносните автомобили. Заслужава си да отбележим, че със задълбочаващата се криза в отношенията между Китай и САЩ митата ще продължават да растат и в двете страни. Според изпълнителния директор на Тесла Илон Мъск (Elon Musk), необходимостта да се превозват коли от единствения завод в Невада е „най-трудният логистичен проблем, с който някога се е сблъсквал“.

Тесла Модел 3

Освен това Тесла обяви началото на приемане на поръчки за покупка на Модел 3 в Австралия, Хонг Конг, Япония, Нова Зеландия и Макао. В момента производителят се опитва да увеличи доставките след труден период, когато обемът на тримесечното производство спадна от 90 000 до 63 000 електромобила. Поради това печалбата на компанията е спаднала значително и е обявена загуба от $ 702 млн. Напомняме, че строителството на завода в Шанхай стартира през януари тази година.

Източник: The Verge

www.facebook.com/Priuschatbg

инж. Пламен Пеев

+359 877 05 34 34

 

Categories: Статии

en_GBEnglish