Първата TESLA MODEL S на 640000 км

TESLA

Автомобилите на Tesla стават все по-популярни при таксиметровите услуги, които натоварват много от превозните средства за кратки периоди от време. Това ни дава добър поглед върху това как автомобилите се справят с големия пробег. Tesloop е единствената “совалка” в Tesla, която е базирана в Южна Калифорния. Наскоро техният модел S достигна 640 000 км. И по този начин дава информация за това как се държи автомобилът след като е навъртял огромно количество километри.

TESLA MODEL S на 640000 км

Преди по-малко от година  видяхме първият Tesla Model S, който навъртя 500 000 км само за две години. Компанията твърди, че самият автомобил им е спестил около 60 000 долара за гориво и поддръжка, в сравнение с подобно превозно средство за техния служебен транспорт, който обслужва предимно Лос Анджелис и Лас Вегас. Сега първият модел на Tesloop, модел 90D, наречен eHawk  е изминал 643,737 км – достатъчно, за да го направи Електромобилът с най-високия пробег в света. Компанията описва разходите си за поддръжка на eHawk в публикация в блог: https://www.tesloop.com/blog/2018/7/16/tesloops-tesla-model-s-surpasses-400000-miles-643737-kilometers

Автомобилът е в експлоатация от юли 2015 г. в  Южна Калифорния и Невада и е транспортирал хиляди пътници, управляван е от стотици шофьори на Tesloop. Компанията изчислява, че над 90% от тези км са били управлявани с помощта на Autopilot, като се използва автоматизираната функционалност на Tesla.

TESLA MODEL S на 640000 км

Tesloop предлага мобилност между отделните градове и разширява своите предложения за повишаване на мобилността на собствениците на електрически автомобили, като използва връзките между автомобилите. Превозните средства, които са на разположение на Tesloop понастоящем пътуват средно по 27 000 км на месец между Лос Анджелис, Палм Спрингс и Сан Диего.

 

Categories: Статии

en_GBEnglish