Диагностика ТОЙОТА ПРИУС. Автомобилен газ анализатор.

И ето един собственик на автомобил, придобива в автосалон новия Prius 30 и е убеден от производителя, че средният разход на гориво на превозното му средство е 3.8 L. Но реалният разход се оказва около 4,5-5,0 литра. Той изпада в паника. Как така ?! Той е получил в автосалона дефектна кола? “Жертвата” започва да “лази по нервите” на дилъра, който му е продал на тази кола. Горките инженери по гаранцията … Те се опитват да обяснят на собственика, че в техническите характеристики е написан идеалния теоретичен разход, който може да се постигне при идеални условия, в тихо време с един шофьор и т.н.

 

Газ Анализатор

Газ Анализатор – Показания

Но собственикът на колата пише жалби до всички инстанции … Той иска да докаже, че е бил измамен, и инженерите при търговеца на автомобили са глупави и нищо не разбират! И такива клиенти често идват в нашия “Сервиз-хибрид”, за да получат заключение за неизправността на колата си.

Диагностика ТОЙОТА ПРИУС.

Аз няма да отричам, че има моменти, когато се оказва, че разхода наистина е повишен, а търговците, понеже не са успели да отстранят този проблем, просто и очевидно игнорират всички претенции на клиентите. Но в повечето случаи, след като сме диагностицирали автомобила, виждаме, че разходът на гориво е напълно в съответствие с нормата. Но ако веднага кажем истината на клиента, той ще изпадне в ярост и ще си мисли, че ние също сме ” безмозъчни дебили, тъпи като галош” и т. н. И това не са мои епитети, а реални цитати от “мнения” на клиенти в такива случаи, които все пак трябва да се цензурират.

Следователно, на клиента трябва да се покаже и обясни всичко! Но дори и накратко да обясните на такъв клиент каква е корекцията на горивото и в повечето случаи не е достатъчно да покажете на неговата кола отлична корекция на горивото на скенера. Със сигурност ще чуете: “И така, какво натрупаната корекция на горивото ми е – 0.0 процента ?! Тя гори бензин като ламя! “. Тогава от ръкавите на диагностика излиза жокерът – газов анализатор!

 

Газ Анализатор

Газ Анализатор

Газ анализатор

Диагностика ТОЙОТА ПРИУС.

По-точно, ние вече сме направили анализ на сместа и сме видели, че всичко е наред. Необходимо е обаче и клиентът да разбере, че консумацията на гориво е нормална. Видът на самия газ-анализатор предизвиква страх и ужас у клиентите! Когато видят такова устройство, за разлика от скенера, газ-анализатора вдъхва повече увереност. Те гледат куп неразбираеми мигащи червени цифри и като намалят гласа си наполовина искат да им обясним какво означават … .

 

Газ Анализатор

Газ анализатор включен към ауспуха

 

И само когато не бързате със смисъл и с чувство им разкажете за газовия анализатор подчертавайки, че това е най-“главния” уред, който може да проследи увеличения разход на гориво, те остават доволни от познанията, придобити в областта на автодиагностиката и се гордеят с това. Сега ще използваме примера за излишен разход на гориво (или обратното – недостатъчна мощност на двигателя) – преминаваме към следващите диагностични уреди.

www.facebook.com/Priuschatbg

en_GBEnglish